„Leniwe” chaczapuri

Lubicie chaczapuri? A co powiecie na pyszne i bardzo proste w przygotowaniu śniadanie w postaci „leniwego” chaczapuri? Ja uwielbiam tę wersję i polecam wypróbować, naprawdę warto

Składniki (patelnia 14cm): 150g twarogu półtłustego, 30g twardego sera żółtego, 1 jajko, 20g mąki ryżowej, garść drobno posiekanej kolendry, garść drobno posiekanego koperku, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, przyprawy wg smaku (u mnie kurkuma, czubryca czerwona, sól i pieprz).

Twaróg rozgnieść widelcem, dodać resztę składników i wszystko dokładnie wymieszać. Smażyć pod pokrywką z dziurką, na bardzo małym ogniu, na mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni. Ciasto jest twarde, po wyłożeniu na patelnie należy je wyrównać łyżką. Kiedy wierzch się zetnie ostrożnie przewrócić na drugą stronę i smażyć przez kolejne 2-2,5 minuty. Smacznych śniadań życzę

Please follow and like us:

2 thoughts on “„Leniwe” chaczapuri”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *