Muffinki bananowe na kefirze

Jakie muffinki najbardziej lubicie? Ja ostatnio upiekłam muffinki bananowe na kefirze i jestem bardzo zadowolona z efektu. Polecam wypróbować, ponieważ wyszły przepyszne

Składniki na 8 sztuk: 2 dojrzałe banany średniej wielkości (250g po obraniu), 100ml kefiru, 100g mąki kukurydzianej, 1 jajko, 40g orzechów nerkowca, 40g gorzkiej czekolady, 3 łyżki syropu klonowego, 1 łyżka oleju rzepakowego, 1 łyżeczka sody oczyszczonej.

Kefir wymieszać z sodą i odstawić na 3 minuty. Następnie dodać jajko, syrop, olej i drobno posiekane orzechy i czekoladę- wymieszać. Dodać mąkę i banany pokrojone w cienkie plasterki, wymieszać dokładnie. Wypełnić ciastem silikonowe foremki do muffinek i piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 20-25 minut. Smacznego

Please follow and like us:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *