Naleśnik ryżowy (bezglutenowy) z brzoskwinią i serem żółtym

Dawno mnie tu nie było, ale jak wiadomo, wakacje rządzą się swoimi prawami 🙂 Mam nadzieję, że w końcu uda mi się wejść w dawny rytm życia i zacznę powoli realizować swoje pomysły na nowe potrawy. A na razie polecam szybkie i pyszne, zdrowe i pożywne śniadanie w postaci naleśnika ryżowego z dodatkiem sera żółtego i brzoskwini. Jeżeli Wy, tak samo jak ja, lubicie połączenie owoców z serem i miodem, to koniecznie wypróbujcie ten prosty przepis.


Składniki (na 1 porcję):

– 1 jajlko
– 30g mąki ryżowej
– 50ml mleka
– słodzidło wg smaku
– 1/2 brzoskwini
– 30g ulubionego sera żółtego

Jajko rozbełtać z mlekiem, dodać mąkę, słodzidło i wszystko dokładnie wymieszać. Smażyć na małym ogniu, na mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni, pod pokrywką z dziurką. Kiedy wierzch się zetnie na jedną połowę wyłożyć brzoskwinię pokrojoną w cienkie plasterki, posypać serem startym na tarce na drobnych oczkach, przykryć drugą połową naleśnika i smażyć przez kolejne 2 minuty. Podawać z miodem lub ulubionym syropem.
Smacznego 🙂


Naleśnik ryżowy z brzoskwinią i serem żółtym
Naleśnik ryżowy z brzoskwinią i serem żółtym
Naleśnik ryżowy z brzoskwinią i serem żółtym
Please follow and like us:

7 thoughts on “Naleśnik ryżowy (bezglutenowy) z brzoskwinią i serem żółtym”

  1. Pingback: Naleśnik ryżowy (bezglutenowy) z brzoskwinią i serem żółtym | FlyB Kulinaria

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


The maximum upload file size: 64 MB.
You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other.