A wiecie, że naleśniki ryżowe z chia, które idealnie smakują z rukolą, pomidorami koktajlowymi i serem brie można przygotować w zaledwie kilkanaście minut. Jeśli lubicie urozmaicać sobie śniadania, to szczerze polecam te naleśniki, ponieważ wyszły bardzo smaczne. Spróbujecie?
Składniki na 3 sztuki: 1 jajko, 100g kefiru, 30g mąki ryżowej, 1 łyżka nasion chia, 1 łyżka oleju rzepakowego, przyprawy wg smaku (u mnie kurkuma, czubryca czerwona, sól i pieprz).
Jajko rozbełtać z kefirem i przyprawami, dodać mąkę, chia i olej i wszystko dokładnie wymieszać. Smażyć na mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni, posmarowanej (jednorazowo) ulubionym tłuszczem. Gotowe naleśniki nadziać wg uznania. Smacznego