Pizza z patelni na spodzie gryczanym (fit)

Dzień dobry 🙂
Jak Wasze samopoczucie? Nie miałam pomysłu na śniadanie i jakoś tak wyszło, że zrobiłam fit pizze z patelni na spodzie gryczanym. Z oliwkami, porem i pomidorami koktajlowymi smakowała wyśmienicie. Jak dla mnie, to idealne, syte i w miarę zdrowe śniadanie. Polecam 🙂
Składniki: 2 jajka, 100g ricotty, 30g mąki gryczanej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, przyprawy wg smaku. Dodatki wg uznania (u mnie por, pomidorki koktajlowe, oliwki zielone, mozarella).
Jajka rozbełtać z ricottą, dodać mąkę, proszek do pieczenia i wszystko dokładnie wymieszać. Nieprzywierającą patelnię posmarować ulubionym tłuszczem, podgrzać, wyłożyć ciasto i wyrównać, smażyć pod pokrywką z dziurką przez około 2-3 minuty na minimalnym ogniu. Następnie posypać ulubionymi przyprawami, wyłożyć ulubione dodatki, posypać serem i smażyć pod pokrywką z dziurką przez kolejne 7-10 minut. Smacznego 🙂

Please follow and like us:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *