Racuchy bananowo-cynamonowe

Uwielbiam racuchy, ale staram się „odchudzać” podstawowe i robić bardziej dietetyczne wersje podstawowych przepisów. Tym razem zrobiłam oszukane racuchy bananowo-cynamonowe- całkiem pyszne połączenie z mąką kukurydzianą

Składniki na 6 dużych racuchów: 250g serka bieluch, 1 duży dojrzały banan (140g), 100g mąki kukurydzianej, 1 jajko, 3 łyżki syropu klonowego, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżeczka cynamonu.

Serek wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać jajko, syrop, cynamon i pokrojonego w cienkie plasterki banana- wymieszać. Dodać mąkę, wymieszać dokładnie, by pozbyć się grudek. Smażyć na średnim ogniu, na suchej, mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni, z obu stron na rumiano. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego

Please follow and like us:

2 thoughts on “Racuchy bananowo-cynamonowe”

    1. Syrop klonowy można zastąpić ulubionym słodzidłem, np. miodem, cukrem trzcinowym, ksylitolem, cukrem kokosowym, a nawet zwykłym cukrem.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *