Pierożki/rogaliki z masą bananowo- kokosową

Pamiętacie moje pierożki z jajkiem i szczypiorkiem? Polecałam Wam uniwersalne ciasto jak puch, które zawsze się udaję. Były pierożki wytrawne z jajkiem i szczypiorkiem i są też pierożki na słodko, nadziewane bananowo-kokosową masą z tego samego ciasta 🙂

Przepis na ciasto znajdziecie tutaj —> http://www.smakiarmine.pl/przepisy-wytrawne/pieczone-pierozki-z-jajkiem-i-szczypiorkiem/

Nie chciałam robić bardzo słodkich pierożków, dlatego 2 dojrzałe banany rozgniotłam widelcem, wymieszałam z 2 łyżkami skondensowanego zagęszczonego mleka i zagęściłam wiórkami kokosowymi (około 8 łyżek) i wyszły całkiem fajne nadziewane ciasteczka. Piekłam w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 20 minut. Należy tylko pamiętać by bardzo dobrze zlepić końce by pierożki nie otwierały się podczas pieczenia. Smacznego 🙂

Please follow and like us:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *