Jeśli nie wyobrażacie sobie popołudniowej kawy albo herbaty bez czegoś słodkiego, to śmiało możecie skorzystać z tego przepisu, ponieważ te ciastka są nie tylko pyszne, ale również w miarę zdrowe. Kruche, delikatne z aromatem i posmakiem sezamu, są idealne na małą przekąskę, którą możecie zabrać do pracy lub na uczelnie 🙂
Składniki: 1 jako, 110g kefiru, 120g mąki owsianej, 110g mąki ryżowej, 20g oleju sezamowego, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, słodzidło wg smaku.
Wszystkie składniki połączyć ze sobą i dokładnie wymieszać. Mokrymi dłońmi uformować kulki, wyłożyć na blachę wyścieloną papierem do pieczenia lub matą silikonową, delikatnie spłaszczyć, formując ciasteczka i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15-18 minut. Smacznego 🙂
muszę spróbować 🙂
Mam nadzieję, że będą smakowały 🙂
Smacznie wyglądają. 🙂
Pięknie dziękuję 🙂