Uwielbiam naleśniki i bardzo lubię jajecznicę, dlatego na śniadanie postanowiłam połączyć obie ulubione potrawy i zrobić takie oto cudeńko. Pięć minut roboty i mamy pyszne i zdrowe śniadanie. Swoją porcję zrobiłam z serem brie i pomidorem malinowym, Wy możecie odtworzyć tę wersję albo kombinować ze swoimi ulubionymi dodatkami. Taki naleśnik będzie pyszny na przykład z serem cheddar, z tuńczykiem, z łososiem wędzonym a nawet z cząstkami kurczaka z dodatkiem mozarelli. Kombinujcie do woli, twórzcie swoje ulubione połączenia i dzielcie się ze mną swoimi pomysłami na wypełnienie takiego naleśnika 😉
Składniki:
– 1 jajko
– przyprawy wg smaku ( u mnie czubryca zielona, pieprz, kurkuma)
– dodatki wg uznania ( u mnie ser brie i pomidor malinowy)
Nieprzywierającą patelnie mocno rozgrzać i posmarować kapką oliwy. Jajko rozbełtać z przyprawami, wylać na patelnie (równomiernie). Kiedy wierzch się zetnie, ostrożnie podważyć i odwrócić na drugą stronę. Na środek wyłożyć ulubione dodatki (najlepiej cienko pokrojone), po chwili podważyć wszystkie końce i złożyć całość w kopertę, zakładając końce jeden na drugi. Złożone końce delikatnie docisnąć do nadzienia, ostrożnie odwrócić na drugą stronę, podsmażyć przez 1 minutę i przełożyć na talerz. Smacznego 🙂
Pingback: Naleśnik jajeczny z serem brie i pomidorem | FlyB Kulinaria