Dzień doby:)
Jedliście już omlet bananowy? A omlet z bananem i mozarellą? Jeśli nie, to polecam Wam ten przepis i zachęcam do wypróbowania. To moja dzisiejsza propozycja pysznego, zdrowego i bardzo pożywnego śniadania. Spróbujcie 🙂
Składniki: 2 jajka, 50ml kefiru, 30g twardej mozarelli, 1 banan. Dodatki wg smaku (u mnie 10g gorzkiej czekolady, kilka pistacji i syrop z agawy).
Jajka ubić z kefirem, mozarellę zetrzeć na tarce na drobnych oczkach, banana pokroić w cienkie plasterki. Nieprzywierającą patelnię mocno rozgrzać, zmniejszyć ogień do minimum, posmarować patelnię ulubionym tłuszczem, przelać jajka, posypać mozarellą, wyłożyć krążki banana i smażyć pod pokrywką z dziurką do momentu aż wierzch się zetnie. Gotowy omlet zsunąć na talerz, dodać ulubione dodatki (u mnie gorzka czekolada i orzeszki), złożyć na pół i polać ulubionym syropem lub miodem. Smacznego 🙂