Uwielbiam omlety zarówno wytrawne, jak i na słodko. Dziś przedstawiam Wam kolejny, wymyślony przeze mnie przepis, z którego jestem bardzo zadowolona 🙂 Łosoś wędzony idealnie smakuje z serem brie i kapustą pekińską, a jajka są bardzo sycące, dlatego taki omlet jak najbardziej nadaję się na dobry początek dnia. Polecam.
Składniki:
– 3 jajka
– 50g kapusty pekińskiej
– 50g sera brie
– 30g łososia wędzonego
– zioła i przyprawy wg smaku (u mnie papryka słodka wędzona, kurkuma, czubryca żółta, pieprz)
Kapustę drobno posiekać. Jajka ubić z przyprawami, dodać kapustę, dokładnie wymieszać. Smażyć na suchej, mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni pod pokrywką z dziurką. Kiedy wierzch się zetnie wyłożyć plasterki sera brie i łososia i smażyć przez kolejne 1,5 minuty. Przed podaniem posypać świeżo zmielonym pieprzem. Smacznego 🙂
Pingback: Omlet kapuściany z serem brie i łososiem wędzonym | FlyB Kulinaria