Omlet twarogowo- kakaowy z bananem

Dziś dzień czekolady i z tej okazji na śniadanie wjechał pyszny i w miarę zdrowy omlet twarogowo- kakaowy. Jest delikatny, mocno kakaowy i bardzo pożywny. Omlet ten idealnie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno, jest bardzo sycący i z pewnością przypadnie do smaku wszystkim miłośnikom czekolady i omletów. Polecam 🙂


Składniki:

– 100g twarogu półtłustego (drobno mielonego)
– 2 jajka
– 5g kakao
– 1 banan
– 1 łyżeczka sody oczyszczonej
– słodzidło wg smaku



Twaróg rozetrzeć z jajkami, dodać słodzidło, kakao i sodę i wszystko dokładnie wymieszać. Banana pokroić w drobną kostkę, dodać do ciasta- wymieszać. Smażyć na suchej, mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni, na małym ogniu pod pokrywką z dziurką. Ciasto wyłożyć łyżką i rozprowadzić po całej powierzchni patelni. Kiedy wierzch się zetnie ostrożnie odwrócić na drugą stronę i smażyć przez kolejne 2-3 minuty. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego 🙂

Omlet twarogowo- kakaowy z bananem
Omlet twarogowo- kakaowy z bananem
Omlet twarogowo- kakaowy z bananem
Please follow and like us:

1 thought on “Omlet twarogowo- kakaowy z bananem”

  1. Pingback: Omlet twarogowo- kakaowy z bananem | FlyB Kulinaria

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *