Owsiany placko-naleśnik z bananem i serem żółtym

Chcę Wam polecić mój ulubiony zestaw śniadaniowy. Jest to owsiany placko-naleśnik z bananem i serem żółtym. Skropiony miodem lub syropem z agawy smakuje wyśmienicie. Spróbujcie

Składniki: 2 jajka, 50g jogurtu greckiego, 60g płatków owsianych górskich, 2 łyżki skrobi kukurydzianej (20g). Dodatkowo: 1 mały banan, 20g ulubionego twardego sera żółtego.

Jajka rozbełtać z jogurtem, dodać płatki i skrobie, wszystko dokładnie wymieszać i odstawić na około 5-7 minut. Nieprzywierającą patelnie mocno rozgrzać, zmniejszyć ogień do minimum, posmarować patelnie ulubionym tłuszczem, wylać ciasto, wyrównać i smażyć pod pokrywką z dziurką. Kiedy wierzch się zetnie, jedną połowę placka posypać serem, startym na tarce na drobnych oczkach, na ser wyłożyć plasterki banana, przykryć drugą połową placka i ostrożnie przełożyć na talerz. Podawać z miodem lub ulubionym syropem. Smacznego 🙂

Please follow and like us:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *