Pancakes twarogowe ze szpinakiem

Dzień dobry 🙂
Jak Wasze samopoczucie? Co dobrego dziś jedliście na śniadanie? Ja musiałam wykorzystać resztę szpinaku i mleka i zrobiłam pyszne placki twarogowe  na mące gryczanej ze szpinakiem. Wyszło bardzo smacznie, polecam 🙂

Składniki: 200g miękkiego twarogu półtłustego, 70g świeżego szpinaku, 70ml mleka, 100g mąki gryczanej, 2 jajka, 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka proszku do pieczenia (bezglutenowcy mogą użyć bezglutenowego proszku do pieczenia).

Szpinak umyć i osuszyć. Wszystkie składniki połączyć ze sobą i zmiksować na gładką masę. Smażyć na małym ogniu, na mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni, posmarowanej jednorazowo ulubionym tłuszczem. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Placki te idealnie nadają się na drugie śniadanie które możecie zabrać ze sobą do pracy lub na uczelnie. Spróbujcie 🙂

Please follow and like us:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *