Dawno nie było żadnych placków, prawda? Dziś na szybko wymieszałam to co było pod ręką i powstały takie oto pyszne placuszki. Są puszyste, delikatne, robią się ekspresowo, a znikają jeszcze szybciej. Spróbujcie 😉
Składniki:
– 180g twarogu półtłustego (u mnie klinek)
– 100g jabłka
– 100g banana
– 1 jajko
– 50g mąki ryżowej
– 1 łyżeczka proszku do pieczenia
– słodzidło wg smaku (u mnie 2 płaskie łyżki ksylitolu)
Twaróg rozetrzeć z jajkiem i słodzidłem. Jabłko i banana pokroić w drobną kostkę, dodać do twarogu, dodać mąkę i proszek do pieczenia i wszystko dokładnie wymieszać. Smażyć na małym ogniu, na suchej, mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni z obu stron na rumiano. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Smacznego 🙂
Pingback: Placki twarogowe z bananem i jabłkiem | FlyB Kulinaria