Placuszki bananowe na mleczku kokosowym

Jeśli Wasze dzieci lubią placuszki to na śniadanie proponuję przyrządzić takie placuszki na mleczku kokosowym z bananem i delikatnym aromatem waniliowym.

Składniki: 1 mały dojrzały banan (100g), 1 jajko, 180ml mleczka kokosowego, 100g zmielonych płatków owsianych (można zamienić na otręby), 50g mąki ryżowej, 1 łyżka ksylitolu, 1 łyżeczka aromatu waniliowego, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia.

Wszystkie składniki połączyć razem, wymieszać dokładnie i odstawić na 5 minut (banana uprzednio rozgnieść widelcem).
Smażyć z obu stron na rumiano, na średnim ogniu, na mocno rozgrzanej nieprzywierającej patelni, posmarowanej (jednorazowo) ulubionym tłuszczem. Podawać z ulubionym syropem, dżemem lub miodem. Smacznego 🙂

Please follow and like us:

2 thoughts on “Placuszki bananowe na mleczku kokosowym”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *