Rolada cukiniowo – serowa (bezglutenowa)

Nie macie pomysłu na drugie śniadanie? Podrzucę Wam przepis na cukiniwo -serową roladę, która idealnie nadaję się na drugie śniadanie lub jako przystawkę lub przekąskę imprezową. Tylko 25 minut roboty i mamy pyszny i zdrowy posiłek, który można zabrać ze sobą do pracy lub na uczelnie. Ja często robię taką roladę na imprezy i Wam polecam
Składniki: 2 jajka, 250g cukinii, 100g sera żółtego (u mnie gouda), 60g mąki ryżowej, sól, pieprz, przyprawy wg smaku. Ja dodałam po 1 łyżeczce papryki słodkiej wędzonej i czubrycy zielonej i po 1/2 łyżeczki soli i pieprzu. Dodatki wg uznania.

Cukinie umyć, osuszyć, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Ser również zetrzeć na drobnych oczkach. Połączyć wszystkie składniki i wymieszać dokładnie. Masę rozsmarować na blasze wyścielonej papierem do pieczenia lub matą silikonową (polecam matę) wyrównać i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut. Gotowe, lekko przestudzone ciasto posmarować ulubionym serkiem lub sosem, dodać ulubione dodatki i zawinąć w roladę. Smacznego

Please follow and like us:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *