Roladki z dorsza z warzywami

Roladki z dorsza z warzywami i muffinki brokułowo-serowe polecają się na obiad Jeśli lubicie ryby ale skończyły Wam się pomysły, to polecam wypróbować ten przepis. Roladki są pyszne, warzywa nadają super smak i bardzo dobrze komponują się z rybką. Polecam 🙂

Składniki:
– 6 filetów z dorsza
– 1 średnia cebula
– 1 średnia marchewka
– 1/2 papryki (użyłam żółtej)
– 1 łodyga selera naciowego
– garść posiekanego koperku
– 1/2 łyżeczki papryki ostrej
– 1/2 łyżeczki kurkumy
-sól i pieprz wg smaku

Składniki na sos:
– po 1 łyżce sosu sojowego, rybnego, octu balsamicznego
– 3 łyżki soku z cytryny

Cebulę pokroić w cienkie pióra, zeszklić na maśle, dodać cienko pokrojony seler i paprykę, podsmażyć, dodać marchewkę startą na dużych oczkach i posiekany koperek. Wszystko wymieszać, dodać odrobinę wody, przyprawy, wymieszać i dusić przez około 3-5 minut.
Rybę ułożyć na folii aluminiowej, wyłożyć usmażoną mieszankę warzyw, zawinąć rybę w roladkę. Zawinąć folię tak, aby z jednej strony był dostęp do ryby. Wymieszać wszystkie składniki na sos. Polać rybę sosem ( po 2 łyżki), zawinąć koniec folii. Piec zawijasy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20-25 minut.

Muffinki zrobiłam z mieszanki posiekanych brokułów, sera żółtego, jajek i przypraw. Smacznego 🙂

 

Please follow and like us:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *