Suflet kakaowy na zimno

Łasuuuuuuchy, mam coś dla Was
Lekki, puszysty, mocno kakaowy i baaaardzo dietetyczny suflet na zimno. Spróbujecie?

Składniki: 250g miękkiego twarogu półtłustego, 200ml wody, 50ml mleka, 4 łyżki miodu lub inne słodzidło wg smaku, 2 łyżki kakao, 15g żelatyny.

Wlać wodę do rondelka, dodać żelatynę, wymieszać i podgrzać na małym ogniu do około 80 stopni, do rozpuszczenia się żelatyny. Następnie dodać resztę składników, wszystko razem zblendować, do uzyskania jednolitej konsystencji. Gotową masę przelać do pucharków, wystudzić i schować do lodówki na około 3 godziny. Smacznego

Zdjęcie użytkownika Kulinarne życie Armine.
Zdjęcie użytkownika Kulinarne życie Armine.
Zdjęcie użytkownika Kulinarne życie Armine.
Zdjęcie użytkownika Kulinarne życie Armine.
Please follow and like us:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *