Dietetyczna pizza na kapuścianym spodzie

Co powiecie na dietetyczną, fit pizzę na kapuścianym spodzie z mozarellą, pomidorem i pieczarką Miałam pewne obawy, że wyjdzie coś dziwnego, ale zupełnie niepotrzebnie. Pizza wyszła bardzo smaczna. Spróbujcie koniecznie

Składniki: 200g drobno poszatkowanej kapusty, 1 jajko, 50g mąki pszennej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/4 łyżeczki curry, 1/2 łyżeczki soli, pieprz wg smaku. Dodatki wg uznania, u mnie 60g twardej mozarelli, 1 pieczarka, 1 pomidor malinowy.

Kapustę poszatkować (bardzo cienko), dodać sól, wymieszać i odstawić na około 10 minut. Po tym czasie dodać jajko, mąkę, proszek do pieczenia i przyprawy i wszystko dokładnie wymieszać. Gotową masę przełożyć na blachę wyścieloną papierem do pieczenia i posmarowaną olejem rzepakowym, uformować krążek. Wierzch posypać mozarellą startą na dużych oczkach, wyłożyć dodatki wg uznania i piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 20 minut. Smacznego

 

Please follow and like us:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *