Filet z piersi kurczaka, nadziewany serem i pomidorami

Jeśli lubicie potrawy z filetów z piersi kurczaka, ale znudziły Wam się wasze przepisy, to polecam wypróbować ten przepis. Filet z piersi kurczaka, nadziewany serem i pomidorami podałam z miodowymi ziemniakami i miodową kapustą pak choi. Bardzo smaczne połączenie, polecam

Składniki na 2 porcje: 2 duże filety z piersi kurczaka, 40g dowolnego twardego sera żółtego, 6 pomidorków koktajlowych, 2 ząbki czosnku, 1 łyżka oleju rzepakowego, 1 łyżka papryki słodkiej, 1 łyżka ziół prowansalskich, sól i pieprz wg smaku. Dodatkowo: kilka ziemniaków, 1 łyżka miodu, 1 łyżka oleju rzepakowego, przyprawy wg smaku.

Mięso umyć, osuszyć, natrzeć olejem i przyprawami. W każdym filecie zrobić głębokie nacięcie tworząc kieszonkę. Ser i pomidorki pokroić w drobną kostkę, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, przyprawy wg smaku i wszystko dokładnie wymieszać. Nadzienie wsunąć do kieszonek, wierzch kieszonek spiąć wykałaczkami. Tak przygotowane filety wyłożyć na blachę do pieczenia.
Ziemniaki obrać, umyć, osuszyć, pokroić na ćwiartki, wymieszać z olejem, miodem i przyprawami i wyłożyć na blachę razem z mięsem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30-35 minut. Smacznego

Please follow and like us:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *