Fit pasztet z wątróbek drobiowych

Spiszę podzielić się z Wami super przepisem na fit pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia. Ten przepis jest bardzo łatwy, a pasztet wychodzi pyszny i często gości na moim stole

Składniki: 400g wątróbki drobiowej, 150g marchewki, 100g cukinii, 100g cebuli, 4 ząbki czosnku, 1 łyżka oleju kokosowego, 1 łyżeczka pieprzu, 1/2 łyżeczki kurkumy, szczypta lubczyku, szczypta tymianku, szczypta czosnku niedźwiedziego, sól wg smaku, 50-70ml przegotowanej wody.

Wątróbkę umyć i osuszyć. Warzywa obrać, umyć, osuszyć. Cebulę pokroić w cienkie pióra, marchew i cukinię zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Na patelni rozgrzać olej kokosowy, zeszklić cebulę, dodać cukinię i marchewkę i smażyć przez około 5-7 minut, dodać wątróbkę, wodę, zioła i czosnek przepuszczony przez praskę, wymieszać dokładnie i dusić pod pokrywką z dziurką przez około 15 minut. Po 15 minutach dodać sól i pieprz, zdjąć z ognia. Wystudzić, zblendować i zajadać, pyszny, kremowy pasztet drobiowy 🙂

Please follow and like us:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *