Miłośnicy sera, jesteście? Ile nas tu jest? Wykombinowałam oszukane gofry serowe z koperkiem. Bardzo syte, pożywne i mega smaczne, spróbujcie
Składniki na 5 sztuk: 75g sera żółtego (u mnie gouda), 1 jajko, 50ml kefiru, 50g mąki ryżowej, 1/2 pęczka koperku, przyprawy wg smaku.
Ser zetrzeć na tarce na drobnych oczkach, koperek drobno posiekać, wszystkie składniki połączyć razem i wymieszać dokładnie. Ja nie dodawałam żadnych przypraw. Smażyć na mocno rozgrzanym grillu elektrycznym posmarowanym (jednorazowo) olejem kokosowym. Smażyć z obu stron (bez pokrywki) po około 2-3 minuty z każdej z każdej strony.
*Jeśli jesteście na diecie, to można zrobić te „gofry” z sera o niskiej zawartości tłuszczu (light). Ale nawet będąc na diecie, nie zapominajcie o tym, że organizm potrzebuje urozmaiconego pożywienia i trochę tłuszczu:)