Kanapka z naleśnika z otrębów owsianych

Dzień dobry:)
Jak Wasze samopoczucie? Co dobrego zjedliście na śniadanie? Ja dziś zrobiłam kanapkę z naleśnika z otrębów owsianych. Naleśnik wyszedł super, dlatego chętnie podzielę się z Wami przepisem:)

Składniki na 1 porcję: 1 jajko, 50g kefiru, 10g otrębów owsianych (2 łyżki), 10g mąki kukurydzianej (1 łyżka), garść drobno posiekanej pietruszki, przyprawy wg smaku (u mnie sól, pieprz, kurkuma, oregano i bazylia). Dodatki wg uznania.

Jajko rozbełtać z kefirem i przyprawami, dodać resztę składników i wszystko dokładnie wymieszać. Nieprzywierającą patelnie mocno rozgrzać, zmniejszyć ogień do minimum, posmarować patelnie ulubionym tłuszczem i smażyć naleśnika pod pokrywką z dziurką. Kiedy wierzch całkowicie się zetnie, ostrożnie przewrócić na drugą stronę i smażyć przez kolejne 1,5 minuty. Gotowego naleśnika przekroić na 4  trójkąty i złożyć w kanapkę z dowolnymi dodatkami. Ja zrobiłam z sałatą rzymską i serem żółtym, było pysznie.
Smacznego piątku wszystkim życzę:)

Please follow and like us:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *