Macie ochotę na jeszcze kilka prostych przepisów na smaczne i w miarę dietetyczne śniadania? Chętnie podzielę się przepisem na ryżowo-serowe naleśniki, wyszły pyszne i bardzo sycące, spróbujcie koniecznie
Składniki na 2 naleśniki: 2 jajka, 40g mąki ryżowej, 40g parmezanu, 80g jogurtu naturalnego typu greckiego, szczypta ziół prowansalskich, szczypta czubrycy zielonej, szczypta kurkumy, sól i pieprz wg smaku.
Ser zetrzeć na tarce na drobnych oczkach, wszystkie składniki połączyć ze sobą i wymieszać dokładnie. Smażyć na mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni, posmarowanej jednorazowo olejem kokosowym. Ciasto jest dość gęste, dlatego należy je delikatnie rozprowadzić łyżką. Swoje naleśniki posmarowałam jogurtem naturalnym wymieszanym z musztardą miodową i wypełniłam sałatą lodową i pomidorem. Polecam 🙂