Naleśnik ryżowo-serowy

Macie ochotę na jeszcze kilka prostych przepisów na smaczne i w miarę dietetyczne śniadania? Chętnie podzielę się przepisem na ryżowo-serowe naleśniki, wyszły pyszne i bardzo sycące, spróbujcie koniecznie

Składniki na 2 naleśniki: 2 jajka, 40g mąki ryżowej, 40g parmezanu, 80g jogurtu naturalnego typu greckiego, szczypta ziół prowansalskich, szczypta czubrycy zielonej, szczypta kurkumy, sól i pieprz wg smaku.

Ser zetrzeć na tarce na drobnych oczkach, wszystkie składniki połączyć ze sobą i wymieszać dokładnie. Smażyć na mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni, posmarowanej jednorazowo olejem kokosowym. Ciasto jest dość gęste, dlatego należy je delikatnie rozprowadzić łyżką. Swoje naleśniki posmarowałam jogurtem naturalnym wymieszanym z musztardą miodową i wypełniłam sałatą lodową i pomidorem. Polecam 🙂

Please follow and like us:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *