Macie dość naleśników? Bo ja nie Dziś polecam naleśniki serowo-koperkowe, które nadziałam surówką ze świeżego szpinaku z oliwkami, kukurydzą i papryką. Spróbujcie, naleśniki wyszły przepyszne
Składniki na 7 małych sztuk (patelnia 16cm): 1 jajko, 120ml mleka, 40g twardego sera złotego, 30g skrobi kukurydzianej, garść drobno posiekanego koperku, 1/4 łyżeczki pdp, szczypta soli, 1/2 łyżki oleju rzepakowego.
Jajko rozbełtać z mlekiem, solą, olejem i proszkiem do pieczenia, dodać ser starty na tarce na drobnych oczkach, skrobię i koperek i wszystko dokładnie wymieszać. Smażyć na mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni, posmarowanej (jednorazowo) ulubionym tłuszczem. Przed wylaniem ciasta na patelnie należy każdorazowo mieszać je delikatnie, aby wszystkie składniki łączyły się ze sobą przed smażeniem. Smacznego 🙂