Dzień dobry Kochani 🙂
Znajdą się tutaj miłośnicy omletów? Ja bardzo lubię omlety i dziś postanowiłam poeksperymentować i zrobić omlet twarogowy ze szpinakiem. Mogę śmiało polecić Wam ten przepis, ponieważ wyszło super. Ja na pewno jeszcze nie raz wrócę do tego przepisu i uraczę domowników takim pysznym i zdrowym śniadaniem 🙂
Składniki:
– 200g twarogu półtłustego
– 3 jajka
– garść świeżego szpinaku
– 2 łyżki skrobi kukurydzianej
– przyprawy wg smaku (u mnie szczypta soli i pieprzu)
Szpinak umyć, osuszyć i drobno posiekać. Jajka ubić z solą, dodać twaróg i skrobię i zmiksować na gładką masę. Następnie dodać posiekany szpinak i wszystko dokładnie wymieszać. Smażyć pod pokrywką z dziurką, na minimalnym ogniu, na mocno rozgrzanej nieprzywierającej patelni z grubym dnem, posmarowanej ulubionym tłuszczem. Kiedy wierzch całkowicie się zetnie ostrożnie zsunąć omlet na talerz.
Smacznego 🙂
Zrobię na pewno!
Polecam, jest przepyszny, jeden z lepszych, jakie jadłam 🙂