Pasta do chleba rybno-jajeczna

Znajdą się tutaj miłośnicy smarowideł rybno-jajecznych? Jeśli tak, to mam dla Was najprostszą, ale za to bardzo smaczną i w miarę dietetyczną propozycję pasty, która idealnie smakuje z każdym rodzajem pieczywa.

Składniki: 350g tuńczyka w oleju ( przed użyciem odsączyć zalewę), 5 jajek, 100g kukurydzy konserwowej, 2 garście prażonych pestek z dyni, 1 łyżeczka pieprzu ziołowego.
Jajka ugotować, wystudzić, obrać i zblendować razem z tuńczykiem na gładką masę. Dodać resztę składników i wszystko dokładnie wymieszać łyżką. Przed podaniem schłodzić w lodowce przez 2 godziny. Przechowywać w lodowce, w szczelnie zamykanym naczyniu do dwóch dni. Smacznego

 

 

Please follow and like us:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *