Pieczona papryka z nadzieniem serowo-orzechowym

Nie macie pomysłu na ciekawą przystawkę? Mam dla Was przepis na pyszną przystawkę w postaci pieczonej papryki z serowo-orzechowym nadzieniem. Bardzo fajne połączenie, spróbujcie koniecznie 🙂

Składniki na 8 „łódeczek”:

– 2 papryki średniej wielkości
– 100g sera gouda
– 30g orzechów włoskich
– 2 łyżki majonezu
– 2 łyżki śmietany
– 1/2 pęczka koperku
– 3 ząbki czosnku
– 1/2 łyżeczki pieprzu
– sól wg smaku

Paprykę umyć, osuszyć, przekroić wzdłuż na pół, oczyścić i każdą połówkę przekroić jeszcze na pół. „Łódeczki” z papryki ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 10-15 minut.
W tym czasie obrać czosnek i przepuścić przez praskę, koperek i orzechy bardzo drobno posiekać, ser zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. Połączyć wszystkie składniki z majonezem i śmietaną, przyprawić i wszystko dokładnie wymieszać.
Wypełnić nadzieniem upieczoną i lekko ostudzoną paprykę. Przed podaniem schłodzić.
Smacznego 🙂

Please follow and like us:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

The maximum upload file size: 128 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded.