Pierś z kurczaka pieczona w zalewie z kefiru z ziołami (fit)

      Przyznawać się, jest ktoś na diecie? Jeśli tak, to polecam wypróbować ten przepis. Mocno ziołowe, idealnie mięciutkie, lekko czosnkowe mięso z piersi kurczaka pieczone w zalewie z kefiru- spróbujcie, nie pożałujecie

Składniki na 2 porcje: 2 filety z piersi kurczaka, 1/2 pęczka kolendry, 1 (mały) pęczek koperku, 2 łyżeczki czosnku granulowanego, 1 łyżka (płaska) soli, 1 łyżeczka pieprzu, 400ml kefiru. Dodatki wg uznania.

Mięso umyć, osuszyć. W naczyniu żaroodpornym (w którym będziecie piekli kurczaka) wymieszać kefir z przyprawami i drobno posiekaną zieleniną. Filety ponakłuwać widelcem i włożyć do kefiru, odstawić na minimum 30 minut do lodówki.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 35-40 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami. Dziś dodałam małe ziemniaczki do mięsa i upiekłam razem z mięsem. Polecam, zdrowe jedzenie też może być pyszne

Please follow and like us:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

The maximum upload file size: 128 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded.