Wątróbki drobiowe z pieczarkami i miodem

Wiem, że wątróbki drobiowe nie wyglądają zbyt apetycznie na zdjęciach, ale chcę podzielić się z Wami tym przepisem, ponieważ naprawdę jest godny uwagi. Wszyscy zajadają się wątróbkami z jabłkiem, a ja uwielbiam wątróbki z dużą ilością cebuli czerwonej, smażoną z pieczarkami z dodatkiem miodu To co, chcecie przepis?

Składniki na 2 porcje: 400g wątróbek drobiowych, 1 duża cebula czerwona (około 120g), 300g pieczarek, 2 łyżki miodu, 1/2 łyżeczki tymianku, sól i pieprz wg smaku, 1 łyżka ulubionego tłuszczu do smażenia.

Wątróbki umyć, osuszyć. Cebulę oczyścić, pokroić w cienkie pióra, pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać tłuszcz, zeszklić cebulę, do zeszklonej cebuli dodać pieczarki, smażyć przez 5 minut. Dodać wątróbki, obsmażyć z każdej strony, przyprawić wg smaku, dodać tymianek, miód i 100ml wody. Wszystko dokładnie lecz delikatnie wymieszać i dusić na małym ogniu pod pokrywką z dziurką do gotowości (przez około 10-12 minut). Podałam z frytkami z batatów i surówką z roszponki i kiwi. Było pysznie

Please follow and like us:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *