Bezglutenowe Syrniki jabłkowo-makowe

Co powiecie na zdrowe i pożywne, bezglutenowe Syrniki jabłkowo-makowe;)
Ja uwielbiam syrniki i bardzo chętnie kombinuję z różnymi dodatkami. Spróbujcie, te wyszły przepyszne 😉


Składniki: 250g twarogu półtłustego, 1 jajko, 100g jabłka startego na drobnych oczkach, 20g mielonego maku, 70g mąki ryżowej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżka ksylitolu.


Twaróg rozetrzeć z jajkiem i ksylitolem, dodać resztę składników, wszystko dokładnie wymieszać. Mokrymi dłońmi formować kulki, spłaszczać i smażyć na średnim ogniu, na mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni posmarowanej jednorazowo olejem kokosowym. Smacznego 🙂

Please follow and like us:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *