Dzień dobry:)
W końcu dojrzałam do tego, by posegregować i przenieść wszystkie swoje przepisy z FB na stronkę. Mam nadzieję, że znajdziecie tutaj coś ciekawego dla siebie i swoich bliskich:)
Dziś podzielę się z Wami przepisem na szybki placek na bazie ogórka zielonego i mąki gryczanej.
Składniki na 1 porcję:
60g ogórka zielonego, 2 jajka, 30g mąki gryczanej, 1 łyżka siemienia lnianego, przyprawy wg smaku (u mnie czubryca czerwona, bazylia, oregano, sól i pieprz).
Ogórka zetrzeć na tarce na drobnych oczkach, dodać jajka, mąkę, przyprawy i wszystko dokładnie wymieszać. Smażyć z obu stron (jak naleśniki) na bardzo małym ogniu, na mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni, posmarowanej ulubionym tłuszczem. Gotowy placek od razu delikatnie zawinąć (aby następnie trzymał formę). Swoją porcję posmarowałam serkiem chrzanowym, dodałam ser kozi, sałatę rzymską i pomidorki koktajlowe i delikatnie zawinęłam w roladę.
Smacznego śniadania i udanego weekendu wszystkim życzę 🙂