Uwielbiam ciasto twarogowe i dziś polecam Wam pyszne precelki i paluszki twarogowe, które idealnie smakują na ciepło i na zimno
Składniki:
– 250g miękkiego twarogu półtłustego
– 1 jajko (białko do ciasta, żółtko do posmarowania)
– 90g mąki owsianej
– 50g mąki kukurydzianej
– 1 łyżeczka proszku do pieczenia
– zioła i przyprawy wg smaku (u mnie sól czosnkowa, papryka słodka wędzoną, czubryca żółta, kurkuma)
– sezam/siemię lniane do posypania
Twaróg rozgnieść widelcem, dodać białko, mąkę, proszek do pieczenia i przyprawy i zagnieść ciasto. Gotowe ciasto włożyć do miski, przykryć ściereczką i odstawić do lodówki na około 20 minut. Po tym czasie uformować precelki/warkocze/
o mniam!
Polecam, te precelki są naprawdę mniam 😉
Super! Jeszcze nie jadłam tak pulchnego pieczywa bezglutenowego. Świetny przepis. Dziękuje
Pięknie dziękuję za komentarz i za zaufanie i wypróbowanie przepisu. Bardzo się cieszę, że smakowało 🙂 Pozdrawiam serdecznie 🙂
Czym mog~ zastąpić mąkę owsianą?
Mąką ryżową lub zwykłą pszenną.
Rewelacja !!!! Dzieciaki uwielbiają
Pięknie dziękuję za zaufanie i wypróbowanie przepisu. Bardzo się cieszę, że precelki przypadły do smaku 🙂