Mufinki kapuściane z mozarellą

Znalazłam w lodówce pół główki kapusty, a że nie miałam dziś ochoty na surówkę to zrobiłam muffinki bezglutenowe ( z mąki kukurydzianej) z kapustą i mozarellą. Polecam na śniadanie, lekką kolację lub dodatek do obiadu, są naprawdę wyśmienite

Składniki na 10 sztuk:
– pół główki kapusty,
– 2 łyżki śmietany,
– 3 łyżki majonezu,
– 1 jajko,
– 100g twardej mozarelli,
– mały pęczek koperku,
– 1/2 łyżeczki curry,
– około 50-60g mąki kukurydzianej,
– 1,5 łyżeczki b/g proszku do pieczenia,
– sól i pieprz wg smaku

Kapustę drobno poszatkować, koper posiekać, ser pokroić w drobną kostkę. W misce wymieszać majonez ze śmietaną, jajkiem i przyprawami, dodać kapustę, mozarellę i koperek, proszek do pieczenia, curry, mąkę i przyprawy i wszystko dokładnie wymieszać. Wyłożyć ciasto do foremek silikonowych. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20-25 minut. Na zimno smakują równie dobrze, jak i na ciepło

Please follow and like us:

2 thoughts on “Mufinki kapuściane z mozarellą”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

The maximum upload file size: 128 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded.