Dawno mnie tu nie było, ale jak wiadomo, wakacje rządzą się swoimi prawami 🙂 Mam nadzieję, że w końcu uda mi się wejść w dawny rytm życia i zacznę powoli realizować swoje pomysły na nowe potrawy. A na razie polecam szybkie i pyszne, zdrowe i pożywne śniadanie w postaci naleśnika ryżowego z dodatkiem sera żółtego i brzoskwini. Jeżeli Wy, tak samo jak ja, lubicie połączenie owoców z serem i miodem, to koniecznie wypróbujcie ten prosty przepis.
Składniki (na 1 porcję):
– 1 jajlko
– 30g mąki ryżowej
– 50ml mleka
– słodzidło wg smaku
– 1/2 brzoskwini
– 30g ulubionego sera żółtego
Jajko rozbełtać z mlekiem, dodać mąkę, słodzidło i wszystko dokładnie wymieszać. Smażyć na małym ogniu, na mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni, pod pokrywką z dziurką. Kiedy wierzch się zetnie na jedną połowę wyłożyć brzoskwinię pokrojoną w cienkie plasterki, posypać serem startym na tarce na drobnych oczkach, przykryć drugą połową naleśnika i smażyć przez kolejne 2 minuty. Podawać z miodem lub ulubionym syropem.
Smacznego 🙂
Pingback: Naleśnik ryżowy (bezglutenowy) z brzoskwinią i serem żółtym | FlyB Kulinaria
bardzo ciekawy przepis to musi byc pyszne wyprobuje dzieki pozdrawiam
Pięknie dziękuję i polecam, naleśnik wychodzi bardzo smaczny i robi się błyskawicznie 🙂
Zrobione, zjedzone iiii… Mało!!! ??Jest tak pyszne że Jadlabym i jadła.. ???Polecam!!! ❤️
Baaaaardzo się cieszę, że naleśnik tak bardzo przypadł do smaku 🙂
Ja również gorąco polecam!!! Jest przepyszny ? ?
Dziękuję za opinię. Bardzo się cieszę, że smakowało 🙂