Ekspresowe bułki twarogowe

Chyba zdążyliście zauważyć, że ja bardzo lubię wypieki z dodatkiem twarogu. Dziś chcę podzielić się z Wami przepisem na ekspresowe bułeczki twarogowe. Z wyglądu nie idealne, ale idealnie nadają się na śniadanie, ponieważ smakują wyśmienicie. A najlepsze jest to, że przygotujecie je zaledwie w 30 minut. Polecam 🙂

Składniki na 4 bułeczki:


– 200g twarogu półtłustego (drobno mielonego)

– 3 jajka
– 150g mąki żytniej razowej
– zioła i przyprawy wg smaku ( u mnie kurkuma, czubryca czerwona i sól)
– 1 łyżeczka proszku do pieczenia


Twaróg rozetrzeć z jajkami i przyprawami, dodać mąkę i proszek do pieczenia i wszystko dokładnie wymieszać. Masa nie będzie wyglądać jak zwarte ciasto, ale nie dodawajcie więcej mąki inaczej Wasze bułki będą twarde po upieczeniu. Mokrymi dłońmi podzielić ciasto na 4 równe części, uformować kulki i delikatnie je spłaszczyć. W razie potrzeby jeszcze raz nawilżyć dłonie. Wyłożyć bułki na blachę wyścieloną papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25-30 minut.
Smacznego 🙂


Ekspresowe bułki twarogowe
Ekspresowe bułki twarogowe
Bądź fit na wiosnę!
Please follow and like us:
Pin Share

3 thoughts on “Ekspresowe bułki twarogowe”

  1. Pingback: Ekspresowe bułki twarogowe | FlyB Kulinaria

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

The maximum upload file size: 128 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here