Jeśli lubicie potrawy z jajek, ale przejadły się Wam omlety i zwykła jajecznica, to ten przepis na kotleciki jajeczne z pewnością przypadnie Wam do gustu. Kotleciki te dobrze smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Można śmiało kombinować i przyrządzać je z ulubionymi dodatkami. Dziś postawiłam na szpinak, marchewkę i ser feta i wyszło bardzo smacznie. A Wy z jakimi dodatkami przyrządzicie swoje kotleciki? 🙂
Składniki:
– 2 jajka
– pół marchewki (około 50g)
– 50g świeżego szpinaku
– 50g sera feta
– zioła i przyprawy wg smaku ( u mnie kurkuma, czubryca żółta, papryka słodka wędzona, pieprz)
– garść drobno posiekanego koperku
Marchewkę pokroić w bardzo drobną kostkę, szpinak posiekać na cienkie paski, ser pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, przyprawić wg smaku i wszystko dokładnie wymieszać. Smażyć na mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni, posmarowanej ulubionym tłuszczem. Smażyć z obu stron na rumiano. Mieszankę wykładać łyżką, formując małe kotleciki. Z podanych składników wyszło 5 sztuk.
Dziękuję Arminka, buziaczki ?https://educheapessay.com/