Klopsy pieczone drobiowo-pieczarkowe nadziane serem

Polecam przepis na pyszne klopsy drobiowe z dodatkiem pieczarek nadziane serem żółtym. Klopsy te robią się bardzo szybko, są bardzo delikatne, mięciutkie i po prostu pyszne. Spróbujcie koniecznie 😉


Składniki na 12 klopsów:

– 1kg mięsa drobiowego (u mnie mięso z udek kurczaka)
– 400g pieczarek
– 2 duże cebule
– 4 ząbki czosnku

– 200g twardego sera żółtego (u mnie gouda)
– zioła i przyprawy wg smaku (u mnie kurkuma, czubryca żółta, oregano, papryka słodka, sól i pieprz)


Mięso zmielić razem pieczarkami, cebulą i czosnkiem, dodać przyprawy i wszystko dokładnie wymieszać. Ser pokroić w większą kostkę. Mokrymi dłońmi nabrać porcję mięsa, uformować kulkę, do środka włożyć kostkę sera, jeszcze raz nawilżyć dłonie i uformować okrągłą kulkę. W ten sam sposób uformować resztę klopsów. Gotowe klopsy wyłożyć na blachę wyścieloną papierem do pieczenia lub matą silikonową. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25-30 minut, aż się ładnie zarumienią. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Smacznego 🙂

Klopsy pieczone drobiowo-pieczarkowe nadziane serem
Klopsy pieczone drobiowo-pieczarkowe nadziane serem
Klopsy pieczone drobiowo-pieczarkowe nadziane serem
Please follow and like us:
Pin Share

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

The maximum upload file size: 128 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here