Jeśli lubicie jajecznicę, ale znudziły Wam się dotychczasowe formy podawania tej pysznej potrawy, to polecam wypróbować moją wersję jajecznicy z mozarellą i pomidorem. Mozarellę można zastąpić ulubionym twardym serem żółtym, można też wzbogacić smak ulubioną szynką, szczypiorkiem, a nawet smażonymi pieczarkami. Polecam 🙂
Składniki:
– 2 jajka (ja miałam z podwójnym żółtkiem)
– zioła i przyprawy wg smaku
– 100g twardej mozarelli (do pizzy)
– 6 plasterków pomidora (u mnie malinowy)
Jajka rozbełtać z przyprawami. Mozarellę zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. Nieprzywierającą patelnię posmarować ulubionym tłuszczem i mocno nagrzać. Wylać porcję jajek na patelnię, na środek wyłożyć dwa plasterki pomidora i posypać serem. Przykryć pokrywką z dziurką i smażyć przez półtorej minuty. Następnie podważyć brzegi „naleśnika” z każdej strony i złożyć w kopertę. Odwrócić na drugą stronę i smażyć przez kolejne półtorej minuty. W ten sam sposób usmażyć dwie kolejne porcje. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Smacznego 🙂
Przepyszna jajecznica trochę w innej formie, poezja smakowa, prosta ale przepyszna, Dziękuję Armi za kolejne śniadanko i polecam wszystkim, bo pyszna ❤️❤️ ❤️ ❤️ ???? ? ? ? ? ?
Dziękuję bardzo za komentarz, za kolejne piękne zdjęcie i kolejny wypróbowany przepis ? Cieszę się, że smakowało ??
Pingback: Koperty jajeczne z mozarellą i pomidorem | FlyB Kulinaria