Najprostszy sposób na pyszne, pożywne i w miarę zdrowe śniadanie, to naleśnik z otrębów owsianych na jogurcie. Naleśnik ten jest bardzo delikatny, nadziany ulubionymi warzywami, serem, łososiem wędzonym lub innymi ulubionymi dodatkami stanowi bardzo pożywne i pyszne śniadanie, które przygotujecie w kilka chwil. Polecam 🙂
Składniki:
– 1 jajko
– 20g otrębów owsianych
– 15g jogurtu naturalnego
– 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
– zioła i przyprawy wg smaku (u mnie sól różowa, czosnek granulowany, kurkuma, czubryca zielona, pieprz)
Dodatki wg smaku (u mnie dziś pomidor malinowy, papryka i sałata rzymska)
Jajko rozbełtać z jogurtem i przyprawami, dodać otręby, proszek do pieczenia i wszystko dokładnie wymieszać. Smażyć pod pokrywką z dziurką, na małym ogniu, na suchej, mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni. „Ciasto” przelać na patelnię, wyrównać i od razu przykryć pokrywką, kiedy wierzch całkowicie się zetnie, ostrożnie podważyć naleśnik z każdej strony i zsunąć na talerz. Na jedną stronę naleśnika wyłożyć ulubione dodatki, przykryć drugą połową i podawać z ulubionymi sosami.
Smacznego 🙂



Pingback: Naleśnik z otrębów owsianych | FlyB Kulinaria
Otręby owsiane jak ja je lubię ?….. i naleśniki i placki.
Dzisiaj jadłam właśnie naleśnik….. brak słów zachwytu.???????? Przepyszny, pulchny, delikatny, mięciutki, może trochę przypieczony, ale i tak przesmaczny ??????
Zachęcam wszystkich, bo warto!!!
Arminko wymyślaj te cudne placki,jesteś niesamowita. Dziękuję za pyszności ❤️?
Ślicznie dziękuję za kolejny wypróbowany przepis :* Bardzo się cieszę, że naleśnik smakował. I pięknie dziękuję za takie motywujące komentarze *