Omlet kapuściany z serem brie i łososiem wędzonym


Uwielbiam omlety zarówno wytrawne, jak i na słodko. Dziś przedstawiam Wam kolejny, wymyślony przeze mnie przepis, z którego jestem bardzo zadowolona 🙂 Łosoś wędzony idealnie smakuje z serem brie i kapustą pekińską, a jajka są bardzo sycące, dlatego taki omlet jak najbardziej nadaję się na dobry początek dnia. Polecam.

Składniki:

– 3 jajka
– 50g kapusty pekińskiej
– 50g sera brie

– 30g łososia wędzonego
– zioła i przyprawy wg smaku (u mnie papryka słodka wędzona, kurkuma, czubryca żółta, pieprz)

Kapustę drobno posiekać. Jajka ubić z przyprawami, dodać kapustę, dokładnie wymieszać. Smażyć na suchej, mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni pod pokrywką z dziurką. Kiedy wierzch się zetnie wyłożyć plasterki sera brie i łososia i smażyć przez kolejne 1,5 minuty. Przed podaniem posypać świeżo zmielonym pieprzem. Smacznego 🙂




Omlet kapuściany z serem brie i łososiem wędzonym
Omlet kapuściany z serem brie i łososiem wędzonym
Omlet kapuściany z serem brie i łososiem wędzonym
Please follow and like us:
Pin Share

1 thought on “Omlet kapuściany z serem brie i łososiem wędzonym”

  1. Pingback: Omlet kapuściany z serem brie i łososiem wędzonym | FlyB Kulinaria

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

The maximum upload file size: 128 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here