Kolejny pomysł na omlet, tym razem z sałatą rzymską. Smażyliście kiedyś sałatę rzymską? Bardzo lubię dodawać tę sałatę do różnych potraw na potraw na ciepło. W połączeniu z jajkiem i serem żółtym smakuje wyśmienicie. Spróbujcie 🙂
Składniki: 2 jajka, 70g sałaty rzymskiej, 50g jogurtu typu greckiego, 10g mąki ryżowej, przyprawy wg smaku (u mnie czubryca czerwona, kurkuma, sól i pieprz).
Sałatę umyć, osuszyć i bardzo cienko posiekać. Jajka ubić, dodać resztę składników i wszystko dokładnie wymieszać. Smażyć na mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni, posmarowanej ulubionym tłuszczem. Kiedy wierzch się zetnie na jedną połowę wyłożyć ulubione dodatki (u mnie ser żółty i pomidor), przykryć drugą połową i ostrożnie zsunąć na talerz. Smacznego 🙂
smakowicie 🙂 idealne na śniadanie 🙂
Dziękuję bardzo i polecam:) To właśnie moje dzisiejsze śniadanie, które mi bardzo smakowało 🙂