Keks serowy

Seromaniacy zapraszam po przepis 馃槈 Co powiecie na keks serowy zamiast chleba? Taki keks 艣wietnie smakuje na ciep艂o, na zimno, jako dodatek do sa艂atki lub sur贸wki. Jest idealny do wszelkiego rodzaju dip贸w i warty wypr贸bowania 馃檪 Keks ten jest do艣膰 kaloryczny ( w 100g- 216,7kcal B/T/W- 12,6/10,3/17,9) ale bardzo syty. Spr贸bujcie 馃檪

Sk艂adniki:
– 100g sera 偶贸艂tego (u mnie gouda)
– 100ml kefiru
– 2 jajka
– 45g m膮ki ry偶owej
– 45g m膮ki kukurydzianej
– 1/2 艂y偶eczki kurkumy
– 1/2 艂y偶eczki proszku do pieczenia
– s贸l wg smaku

Ser zetrze膰 na tarce na du偶ych oczkach. Jajka rozbe艂ta膰 z kefirem, doda膰 ser i m膮k臋 przesian膮 razem z przyprawami i proszkiem do pieczenia i wszystko dok艂adnie wymiesza膰. Ciasto prze艂o偶y膰 do silikonowej keks贸wki lub do keks贸wki wy艣cielonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez oko艂o 30 minut. Podawa膰 z ulubionymi dodatkami. Smacznego 馃檪

Please follow and like us:
Pin Share

Dodaj komentarz

Tw贸j adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola s膮 oznaczone *

The maximum upload file size: 128 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here