Uwielbiam kotleciki z wątróbek drobiowych, a Wy? Dawno nie robiłam tych kotlecików, a dzisiaj jakoś tak mnie naszło i oto one
Składniki na 3-4 porcje: 400g wątróbek drobiowych, 1 średnia cebula, 1 jajko, 90g mąki ryżowej, 1 łyżeczka pieprzu, 1 łyżeczka bazylii, 1 łyżeczka oregano, sól wg smaku, 1,5 łyżki ulubionego tłuszczu do smażenia.
Wątróbki umyć osuszyć i zmielić razem z cebulą. Dodać resztę składników (oprócz tłuszczu) i wszystko dokładnie wymieszać. Smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu, na nieprzywierającej patelni, na średnim ogniu. Kotleciki wykładać łyżką (nie przejmować się tym, że farsz jest lejący się), ostrożnie przewracać na drugą stronę. Podawać z ulubionymi dodatkami i koniecznie z jakimś sosem, jogurtowo- czosnkowym lub śmietanowym. Smacznego 🙂