Kotleciki z wątróbek drobiowych

Uwielbiam kotleciki z wątróbek drobiowych, a Wy? Dawno nie robiłam tych kotlecików, a dzisiaj jakoś tak mnie naszło i oto one

Składniki na 3-4 porcje: 400g wątróbek drobiowych, 1 średnia cebula, 1 jajko, 90g mąki ryżowej, 1 łyżeczka pieprzu, 1 łyżeczka bazylii, 1 łyżeczka oregano, sól wg smaku, 1,5 łyżki ulubionego tłuszczu do smażenia.

Wątróbki umyć osuszyć i zmielić razem z cebulą. Dodać resztę składników (oprócz tłuszczu) i wszystko dokładnie wymieszać. Smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu, na nieprzywierającej patelni, na średnim ogniu. Kotleciki wykładać łyżką (nie przejmować się tym, że farsz jest lejący się), ostrożnie przewracać na drugą stronę. Podawać z ulubionymi dodatkami i koniecznie z jakimś sosem, jogurtowo- czosnkowym lub śmietanowym. Smacznego 🙂

Please follow and like us:
Pin Share

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

The maximum upload file size: 128 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here