Aleeeee połączenie wymyśliłam – palce lizać 🙂 Kurczak, pieczarki, banan i pasta curry, to całkiem smaczna mieszanka, jak sądzicie?
Składniki na 2 porcje:
– 400g filetów z piersi kurczaka
– 200g pieczarek
– 1 duży banan
– 1 cebula czerwona
– 3 łyżki żółtej pasty curry
– 3 łyżki śmietany 12%
– 100ml przegotowanej wody lub bulionu
– 1 łyżka ulubionego tłuszczu do smażenia
Cebulę pokroić w cienkie pióra i zeszklić na mocno rozgrzanym ulubionym tłuszczu. Filety osuszyć, pokroić w cienkie płaty, dodać do cebuli i obsmażyć z obu stron. Pieczarki i banana pokroić w cienkie plasterki, dodać do kurczaka i smażyć na średnim ogniu, przez około 5 minut. Pastę curry wymieszać ze śmietaną i wodą, dodać do kurczaka, wszystko dokładnie wymieszać i dusić pod pokrywką z dziurką przez kolejne 5 minut.
Smacznego 🙂
oryginalne połączenie smaków 😉
Ja bardzo lubię takie mieszanki 🙂