Naleśnik ryżowo-serowy

Macie ochotę na jeszcze kilka prostych przepisów na smaczne i w miarę dietetyczne śniadania? Chętnie podzielę się przepisem na ryżowo-serowe naleśniki, wyszły pyszne i bardzo sycące, spróbujcie koniecznie

Składniki na 2 naleśniki: 2 jajka, 40g mąki ryżowej, 40g parmezanu, 80g jogurtu naturalnego typu greckiego, szczypta ziół prowansalskich, szczypta czubrycy zielonej, szczypta kurkumy, sól i pieprz wg smaku.

Ser zetrzeć na tarce na drobnych oczkach, wszystkie składniki połączyć ze sobą i wymieszać dokładnie. Smażyć na mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni, posmarowanej jednorazowo olejem kokosowym. Ciasto jest dość gęste, dlatego należy je delikatnie rozprowadzić łyżką. Swoje naleśniki posmarowałam jogurtem naturalnym wymieszanym z musztardą miodową i wypełniłam sałatą lodową i pomidorem. Polecam 🙂

Please follow and like us:
Pin Share

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

The maximum upload file size: 128 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here