Naleśniki paprykowo -razowe

Mam dla Was kolejny pomysł na szybkie, smaczne i pożywne śniadanie – naleśniki paprykowo -razowe z serem, roszponką i pomidorem. Wyszły pyszne, polecam

Składniki na 2 naleśniki: 80g papryki (u mnie czerwona), 2 jajka, 2 łyżki kefiru (20ml), 25g mąki razowej, przyprawy wg smaku (u mnie kurkuma, czubryca zielona, sól i pieprz).

Paprykę umyć, osuszyć, zetrzeć na tarce na drobnych oczkach, dodać resztę składników i wszystko dokładnie wymieszać. Smażyć na bardzo małym ogniu, na mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni, posmarowanej (jednorazowo) ulubionym tłuszczem.
Gotowe naleśniki posmarowałam serkiem chrzanowym, dodałam roszponkę, ser morski i pomidory koktajlowe.

Please follow and like us:
Pin Share

2 thoughts on “Naleśniki paprykowo -razowe”

  1. Kolejne wypróbowane i zjedzone z wielkim smakiem… Armi było przeeepyyyszne.. nie byłabym sobą gdybym nie spróbowała od razu na gorąco…. i nie zawiodłam się poraz kolejny.
    Co tu pisać, pysznie, zdrowo ???i radzę Wam wypróbujcie, bo PYCHA!!!! ?????????????
    Dzięki Armi, że jesteś ❤️?

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

The maximum upload file size: 128 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here