Pasta buraczana do kanapek

Zamiast kupnych serków, masła czy majonezu polecam pyszną pastę buraczaną do smarowania kanapek i wytrawnych naleśników

Składniki: 150g ugotowanego buraka (wystudzonego, obranego), 100g serka mascarpone, 50g twarogu półtłustego, 3 ząbki czosnku, 1 łyżka musztardy rosyjskiej, sól i pieprz wg smaku.

Buraka pokroić na mniejsze kawałki, wszystkie składniki włożyć do blendera i zblendować na gładką masę. Przed podaniem schłodzić przez godzinę w lodowce. Przechowywać w lodowce do 3 dni, w szczelnie zamkniętym słoiku. Smacznego 🙂



Please follow and like us:
Pin Share

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

The maximum upload file size: 128 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here