Pizza z patelni na spodzie gryczanym (fit)

Dzień dobry 🙂
Jak Wasze samopoczucie? Nie miałam pomysłu na śniadanie i jakoś tak wyszło, że zrobiłam fit pizze z patelni na spodzie gryczanym. Z oliwkami, porem i pomidorami koktajlowymi smakowała wyśmienicie. Jak dla mnie, to idealne, sycące i w miarę zdrowe śniadanie. Polecam 🙂

Składniki:
– 2 jajka
– 100g ricotty
– 30g mąki gryczanej
– 1 łyżeczka proszku do pieczenia
– przyprawy wg smaku. Dodatki wg uznania (u mnie por, pomidorki koktajlowe, oliwki zielone, mozarella).

Jajka rozbełtać z ricottą, dodać mąkę, proszek do pieczenia i wszystko dokładnie wymieszać. Nieprzywierającą patelnię posmarować ulubionym tłuszczem, podgrzać, wyłożyć ciasto i wyrównać, smażyć pod pokrywką z dziurką przez około 2-3 minuty na minimalnym ogniu. Następnie posypać ulubionymi przyprawami, wyłożyć ulubione dodatki, posypać serem i smażyć pod pokrywką z dziurką przez kolejne 7-10 minut. Smacznego 🙂

Please follow and like us:
Pin Share

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

The maximum upload file size: 128 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here